Inzet als Lotus slachtoffer

Opzet is de EHBO-er in opleiding en de gediplomeerde EHBO-er dichter bij de praktijk van de eerste hulpverlening te brengen.

Aan de hand van de gedragingen van het slachtoffer en de antwoorden die het slachtoffer geeft op de vragen van de EHBO-er, kan geleerd worden vast te stellen wat het slachtoffer mankeert. Door een medisch verantwoorde uitbeelding van het letsel kan de EHBO-er ook visueel waarnemen wat de verschijnselen van bepaalde letsels zijn. Door een juiste enscenering van de ongevalssituatie kan de EHBO-er zich een voorstelling maken van wat er is gebeurd en kan de EHBO-er leren situaties te beoordelen en mogelijk gevaar te herkennen.

EHBO-ers worden door omgaan met LOTUS-slachtoffers minder van hun stuk gebracht bij het zien van wonden, bloed enz., zodat zij beter in staat zijn eerste hulp te verlenen. EHBO-ers leren slachtoffers te behandelen en dat kan alleen goed worden gedaan als men die handelingen regelmatig en met medewerking van LOTUS-slachtoffers heeft kunnen beoefenen.

WordPress Theme built by Shufflehound. Designed by Znort Designs
X